Lid van Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden en

European Federation of Farriers Associations

vereniging van hoefsmeden European Federation of Farriers Associations (EFFA)

 

Facebook

Robert Burgmans; uw hoefsmid


Eerste kennismaking met de paardensport

Al op jonge leeftijd maakte ik kennis met de paardensport waar mijn familie erg actief in is. Dit is begonnen met mijn eigen pony en al gauw groeide ik mee met de sport en bereed ik paarden. Na een groot aantal jaren met plezier de paardensport actief te hebben bedreven als hobby heb ik de overstap gemaakt naar professioneel ruiter.

 

Professioneel ruiter Koninklijke familie

Ik ging werken voor de Koninklijke familie als huzaar rijknecht  van H.M. De Koningin. Hier was ik verantwoordelijk voor het aan- en doorrijden van de privé paarden.
Ik reed mee bij vele festiviteiten zoals koninklijke huwelijken, prinsjesdag en privé ritten maar ook in mindere tijden zoals staatsbegrafenissen mocht ik mijn diensten bewijzen.

 

Opleidingen en ervaring; NHB Deurne en meesteropleiding in Brussel

Tussen de activiteiten voor het koningshuis door heb ik de opleiding sport en houderij gevolgd aan het NHB in Deurne en afgerond met een diploma.
De honger naar kennis over paarden werd alleen maar groter en zodoende ben ik gaan leren voor het vak hoefsmid. Waarna ik een groot aantal jaren onder de hoede ben geweest van de hoefsmid van het koninklijkehuis Harm Rutgers.

Tijdens deze jaren heb ik een schat aan kennis en ervaring opgedaan bij iemand die hier een groot meester in is. Dit heeft geresulteerd in het met succes behalen van de opleiding tot hoefsmid aan het NHB in Deurne en de meesteropleiding in Brussel.
Bij meerdere bekende en onbekende hoefsmeden heb ik aanvullende stages gelopen om mijn ervaring te vergroten.

 

Hoefsmederij Burgmans; rijksgediplomeerd en Meester-hoefsmid

Als Rijks gediplomeerd en Meester-hoefsmid ben ik mijn hoefsmederij opgestart welke inmiddels is uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf met een uitstekende reputatie. Ik heb mij gespecialiseerd in hoefgebreken en sportbeslag.
Zodoende mag ik diverse vooraanstaande dierenartsen, stoeterijen, maneges en professionele spring- en dressuurstallen rekenen tot mijn vaste klanten en uiteraard kunt u dit terug zien in onze Referenties.

 

Kwaliteit waar ik voor sta


Tot op de dag van vandaag weet ik als ruiter en hoefsmid hoe belangrijk het is om een goede en prettige samenwerking te hebben zodat een paard prettig kan lopen en het beste tot zijn recht komt in zijn discipline.

Het zal je niet ontgaan zijn dat het leveren van kwaliteit voor mij de standaard is.
Om dit te waarborgen ben ik aangesloten bij de vereniging van hoefsmeden.
Zo blijf ik ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreffende hoefverzorging en hoefbeslag.

En tevens zorg ik voor tijdige bijscholing, ontwikkelingen hierin en andere belangrijke zaken melden wij u, via onze Nieuws pagina .


Alles om de kwaliteit en het niveau wat ik lever te handhaven en jou en je paard op de best mogelijke manier te helpen. Bent u benieuwd wat ik voor u en u paard kan betekenen? We staan u graag te woord en denken met u mee! Contact kunt u altijd met ons leggen zodat we vragen kunnen beandwoorden en u en uw paard op de beste wijze van dienst kunnen zijn.


Immers.. kwaliteit mag bij ons een naam hebben !

 

Met vriendelijke paardengroet,


Robert Burgmans