Lid van Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden en

European Federation of Farriers Associations

vereniging van hoefsmeden European Federation of Farriers Associations (EFFA)

 

Facebook

Nieuws

apr 5, 2015 - Mijn paard Kos en de keuze tussen leven of dood

 

Vanuit hoefsmederij Burgmans, proberen we te werken naar een communicatie met de eigenaar die vlekkeloos verloopt. Als iets niet gaat zoals gewenst horen we het graag maar, als dingen goed dan wel super verlopen horen we dat uiteraard ook graag.


Onder dat motto kregen we onlangs de onderstaande referentie binnen, en uiteraard kan ik hierop alleen maar antwoorden, hier doen we het allemaal voor.

 

Mijn paard Kos is nu bijna 23 jaar en al vanaf jaarling bij mij. Kos is altijd een gezond paard geweest dat goed op zijn benen stond en eigenlijk nooit kreupel was. Vorig jaar ging het niet zo best met Kos, hij liep steeds onregelmatiger, werd mager en lag veel in zijn box.

Mijn paard Kos en de keuze tussen leven en dood


Zie onze Referenties om het hele verhaal te lezen en ervaar hoe vakmanschap het verschil maakt tussen wel of geen keuze tussen leven of dood voor paard Kos, die nu eindelijk weer pijn vrij zijn geliefde buitenritjes kan maken met zijn eigenaar Marjolein !!!

 

 

mrt 25, 2015 - Het veulen seizoen is weer begonnen!!!

 

Een correcte beenstand is een paardenleven lang bepalend!!!

Vele fokkers en eigenaren van drachtige merries hebben slapeloze nachten genoeg gehad.

En dan eindelijk, na vele keuzes, afwegingen en investeringen is het dan zo ver: een gezond veulen wat ter wereld komt!...
Helaas wordt er te vaak onvoldoende aandacht besteedt aan de hoef- en beenstand en vindt men dit een zorg voor later.

Men moet er alleen wel genoeg van doordrongen zijn dat de beenstand van een veulen zijn verdere carrière en waarde zal beïnvloeden en dat de beenstand alleen op zeer jonge leeftijd nog gewijzigd kan worden.

 

Dus advies aan alle fokkers en eigenaren: investeer die laatste moeite in het bellen van je hoefsmid en laat het veulen spoedig na de geboorte nakijken op hoef en beenstand. Herhaal deze afspraak met regelmaat en wacht niet af.

 

Mocht u een algemene vraag hebben, of juist over een geval apart, dan kunt u uiteraard altijd Contact met ons opnemen.

Veulen met afwijkende beenstand

 

 

mrt 7, 2015 - Studiedag aan de faculteit Utrecht

 

Jaarlijks volgen wij als hoefsmederij Burgmans, meerdere masterclasses om onze kennis en kunde op peil te houden.

 

Ditmaal was de masterclass aan de faculteit Utrecht,en werd deze dag gevuld met anatomie van het onderbeen.
Naast het ophalen van theoretische kennis werd alles ook ten uitvoer gebracht, waarbij duidelijk zichtbaar werd hoe fragiel het onderbeen is opgebouwd en hoe belangrijk het is om de juiste hoefverzorging te geven. Al met al een geslaagde dag die bestond uit het verkrijgen van vakinhoudelijke kennis en netwerken met collega hoefsmeden en dierenartsen.
En werd afgesloten met een mooi certificaat en de wel verdiende FEI punten om onze certificering en diplomering in stand te houden!

Anatomie masterclass faculteit utrecht

 

anatomie certificaat